Köp- och leveransvillkor

Priser
Moms ingår i priset med 25%.

Betalningsalternativ

Kortbetalning – Vi erbjuder säker kortbetalning med Svea Webpay

Faktura – Vi erbjuder betalning mot faktura med 14 dagars betaltid med Svea Webpay

Delbetalning – Vi erbjuder delbetalning med Svea Webpay

Swish – Med Swish kan du betala med din mobiltelefon.

Paypal – Betala med ditt paypal konto

Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Samtliga fakturor är av Växthus.net överlåtna till Svea Ekonomi AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetalning

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp.

Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,55%.

Har du några frågor så kan du ringa 08 514 931 13 för närmare information.

Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Leveranstid
Varorna skickas inom 1-3 dagar. Normal leveranstid är cirka 7 arbetsdagar då fraktbolagen har stängt på helgerna.

Leveranssätt
Vi skickar beställningar med fraktbolag till din dörr och vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar pga av fraktbolagen.

Frakt
Fraktkostnaden redovisas i kassan. Prissättning sker efter fraktbolagets porto tabell för paket.

Reklamation och returrätt
Returfrakten måste vara spårbar med Schenker annars gäller varken ångerrätt eller returrätt samt återbetalning. Reklamation är ej tillämpbar om plombering är bruten eller om vikten inte stämmer på det returnerade paketet. Paketet måste ställas på våg och fotograferas innan retur för att säkerställa att paketet ej öppnats eller att det saknas innehåll, bilderna på paketet måste mailas till oss innan retur och det krävs vårt godkännande innan paketet returneras. Du måste meddela oss innan du returnerar varan för att få korrekt adress och du betalar själv returfrakten.

Ångerrätt
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits och skall returneras så att paketet är spårbart. Ångerrätten är ej tillämpbar om plombering är bruten och/eller att du som kund har missuppfattat våra erbjudanden.

Returfrakten måste vara spårbar med DHL annars gäller varken ångerrätt, returrätt eller rätt till återbetalning. Paketet måste fotograferas innan retur för att säkerställa att paketet ej öppnats eller att det saknas innehåll, bilderna på paketet måste mailas till oss innan retur och det krävs vårt godkännande innan paketet returneras.

Du måste meddela oss innan du returnerar varan för att få korrekt adress och du betalar själv returfrakten till Lettland.Varan får inte returneras som rekommenderad post utan måste vara spårbar. Värdeminskning enligt nya lagen om ångerrätt gäller inte öppnat paket där värdeminskningen räknas till 100 %. Outlösta paket debiteras med 2000 kr för fraktkostnader tur retur samt administrativt arbete

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till fraktbolaget och utlämningsstället samt göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss så fakturerar vi dig 500 kr för vårt arbete, frakt med hantering av varorna.

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (GDPR)